Los niños
Door: Josefien
18 Augustus 2005 | Peru, Cuzco
Mijn vrijwilligers werk is begonnen en ik vind het super om te doen, maar het vergt enorm veel energie van me. Ik zal even uitleggen hoe het zit. Het is een soort school voor kindjes van 4/5 jaar, vergelijkbaar met onze peuterschool. Echter hier gaat het er toch iets anders aan toe. Mijn waarde en normen wat betreft opvoeden, lesgeven liggen toch op een duidelijk ander niveau. Ik ben natuurlijk geen onderwijzeres (zal dit na deze ervaring ook nooit worden) maar ik geloof niet dat ik in nederland ooit een juf met een riem achter kindjes heb zien aanrennen???
Het is echt verschrikkelijk, ze luisteren voor geen meter naar de juf, op dit punt vind deze juf het dus nodig om ze met de riem of breinaald te slaan!!!!!!!!!!! Ik vind het echt ongeloofelijk en het gaat echt buiten mijn principes, ik wil er niets mee van doen hebben. Dit brengt me echter bij het volgende probleem!
De juf was vandaag niet aanwezig en of ik de klas even wilde doen deze ochtend!!! Probreer maar eens 25 deugnieten naar je te laten luisteren als je geen ervaring hebt, gebrekkig spaans spreekt en de kindjes toch al stout zijn, wie ze ook voor hun hebben!!
Ik kan met trots zeggen dat ik het er best ok vanaf heb gebracht. De schade was een blauw oog, dus dat valt best mee. Twee jongetjes vielen elkaar aan met autootjes.....gevolg.......ik was te laat en Pedro had een blauw oog. Toch was het redelijk rustig in de klas toen ze een schrijfopdracht kregen en ik ze een sticker had beloofd. De sticker kregen ze natuurlijk alleen als het muisstil was en iedereen op zijn plaats bleef zitten en goed naar mij luisterde. In werkelijkheid praatte ze met elkaar ipv gillen, liepen enkele rond ipv iedereen en probeerde ze echt waar, wijs te kunnen uit mijn spaanse gebrabbel. Met dank aan mijn schoonmoeder, die mij op reis stuurde met de stickers, geniaal!!
Gelukkig was dit eenmalig en mag ik volgende week de juf - lees heks - gewoon weer helpen. Verder is er op deze school een soort ruimte met allerlei puzzels en spelletjes. Het is de bedoeling dat ik dit ga opruimen en ordenen en dat er vanaf volgende week groepjes kinderen bij mij komen om spelletjes te doen!! Hopelijk kan ik dan rustig met de kindjes praten en lachen en ze de aandacht geven die ze zo ontzettend hard nodig hebben!! Ik vind het stiekem heerlijk om met deze stinkende, vieze, onder het snot zittende kindjes te mogen werken.
Ik kijk er naar uit, want natuurlijk ben je ondeugend als je 5 bent en natuurlijk ga je een nieuwe, buitenlandse juf uittesten tot de grens!! Ik kan er nu wel om lachen, maar toen ik naar huis liep had ik het toch even zwaar. Mijn geduld was erg op de proef gesteld!!!
18 Augustus 2005 - 19:59
Miep Van Waveren Tot Gort:
Smerig hoor die kindertjes, pas maar op. -
19 Augustus 2005 - 06:11
Greet:
Juist Juf Joos..Dat heb je heel goed gedaan!!!Je hebt ook al docerende capaciteiten!!die stikkers is een goed idee van mama jacqueline!!haha..Een dansje op zijn tijd kan ook weleens helpen..maar dan moeten ze al wel wat beter luisteren!!Heel veel succes!!En je kan t! Ik ben trots op je...echt herkenbaar om je zo te horen stoeien..ik ken t..maar dan zonder riem, breinaald en autootjes!
Dikke kus..je maatje greet -
19 Augustus 2005 - 11:18
Tante Ina:
Hoi Josefien, treddt je in de voetsporen van je moedertje die zou dit ook een enorme uitdaging vinden, dit is een test of je iets van haar onderwijstalent geerft hebt. groetjes van ons drietjes -
19 Augustus 2005 - 13:32
Martine:
He dot,
Heb even `n inhaalslag gemaakt, maar ben nu weer helemaal bij, begon me al af te vragen wanneer de kindjes in beeld zouden komen. Dat is wel even andere koek dan hier. Gelukkig heb je het zeer creatief opgelost. Meissie ik ben erg trots op je. tot gauw xxx Tinus. -
21 Augustus 2005 - 16:29
Mieke:
he josti,
goed gedaan hoor ik kan eerlijk zeggen dat ik trots op je ben -
22 Augustus 2005 - 08:14
Marloes:
Hey Joos
Misschien helpt het als je de kinderen je voetbaltalenten even laat zien? Die hadden wij ook goed kunnen gebruiken trouwens, gisteren. De eerste bekerwedstrijd zit erop en het was weer een echte doskodames wedstrijd. Een van onze toppers was zo moe van de vorige avond dat ze niet wakker werd van haar wekker (en onze dertig telefoontjes)!
We moesten tegen derdeklasser Gastel en die dames zagen er behoorlijk gevaarlijk uit. Winnen behoorde niet tot de mogelijkheden, maar we besloten er het beste van te maken. Het ging gelukkig best aardig (met woman of te match Lili in de goal). We hadden 1 wissel en daar wilde zo'n beetje iedereen gebruik van maken in de rust!
Uiteindelijk werd het 5(of 6, dat ben ik vergeten)-0.
Niet onaardig, al vonden we zelf.
Woensdag moeten we weer voetballen, dus duim je weer voor ons?
Dikke kus Marloes -
22 Augustus 2005 - 11:17
Lili:
hey joos!klinkt allemaal spannend zeg,met die kinders!maar dat kan jij makkelijk en gewoon aan je eigen princiepes houden,zoals je dat altijd doet!dan komt het allemaal goed....LOVE YOU!! dikke kus,xxxxxxxx -
24 Augustus 2005 - 08:01
Jan En Geertje Koulman:
Hoy Josefien,
We vinden het een prachtig verhaal met de snotkindertjes in dubbele betekenis. Maar je hebt het reuzegoed opgelost.
We wensen je alle sterkte toe en geniet er ook van.